Ajakirja Time aasta inimese tiitli pälvis #MeToo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaikuse murdjatel Time'i esikaanel on ka nägu - MeToo käivitajad Tarana Burke ja Alyssa Milano ning oma ahistamiskogemusi jaganud USA näitleja Ashley Judd, laulja Taylor Swift,  sõidujagamisfirmas Uber tarkvarainserina töötanud Susan Fowler ja Visa lobist Adama Iwu, kelle avalik pöördumine peatamaks California riigiametites toimuv seksuaalne ahitamine algatas osariigi senati tasandil uurimise.
Vaikuse murdjatel Time'i esikaanel on ka nägu - MeToo käivitajad Tarana Burke ja Alyssa Milano ning oma ahistamiskogemusi jaganud USA näitleja Ashley Judd, laulja Taylor Swift, sõidujagamisfirmas Uber tarkvarainserina töötanud Susan Fowler ja Visa lobist Adama Iwu, kelle avalik pöördumine peatamaks California riigiametites toimuv seksuaalne ahitamine algatas osariigi senati tasandil uurimise. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Ühendriikide mõjukas ajakiri Time valis 2017. aasta inimeseks kogu maailmas ahistamisskandaale avalikuks toonud liikumise #MeToo ehk #MinaKa.

Pandoora laegas avanes oktoobris Harvey Weinsteini skandaaliga, kui üht mõjuvõimsamat Hollywoodi filmiprodutsenti süüdistati aastakümneid kestnud seksuaalses ahistamises ja võimalike ohvrite kinnimaksmises. Praegu süüdistab teda ligi 100 naist. Esimestele julgetele järgnesid aga peagi paljud teised.

«Inimesed, kes on lõpetanud vaikimise oma seksuaalrünnaku ja -ahistamise kohta, on pärit kõigist rassidest, nad esindavad kõiki sissetulekuklasse, ametikohti ja neid on igas maailma nurgas. Nende kollektiivne viha on kaasa toonud kiireid ja šokeerivaid tulemusi. Nende mõju tõttu 2017. aastale saavad nad Time’i aasta inimeseks,» põhjendas väljaanne valikut, nimetades selliseid inimesi vaikuse murdjateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles