Läti kaitseväelast kahtlustatakse relvakaubanduses

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Läti kaitseväe ohvitser peeti kinni kahtlustatuna suures koguses relvade ja laskemoona hankimises, hoidmises ja müügis.

Teisipäeval võeti kinni 31-aastne Läti kaitseväe ohvitser ja tema kolm kaaslast, kes on väidetavalt ebaseaduslikult hankinud, hoidnud, müünud suures koguses relvi, laskemoona ja lõhkeainet, ütles Letale Läti politseiameti pressiesindaja Sintija Virse.

Politsei pressiesindaja sõnul võeti 1977. aastal sündinud ohvitser, 1987., 1969. ja 1971. aastal sündinud mehed kinni koostöös sõjaväe luurega. Kinnipeetute elukohtadest leiti läbiotsimisel karabiine, püstoleid, revolvreid, 3500 padrunit, 100 süütenööri, 19 käsigranaati ja neli kilo lõhkeainet. Politsei kinnitusel oli osa relvadest ja lõhkeainetest varastatud.

Ohvitser jäeti vahi alla, kuid teised kahtlusalused lasti vabaks. Juhtumi kohta on algatatud kriminaaluurimine ning Läti seaduste kohaselt võib süüdimõistmise korral karistada viie- kuni viieteistaastase vangistusega koos vara konfiskeerimisega, samuti määrata kaheks kuni viieks aastaks äritegevuskeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles