Edetabel: milline riigipea on olnud võimul kauem kui Putin? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taeies Moskva uue kunsti muuseumi UMAM näituselt «Superputin», kus on välja pandud 30 Vene kaasaegse kunstniku tööd Vene presidendist.
Taeies Moskva uue kunsti muuseumi UMAM näituselt «Superputin», kus on välja pandud 30 Vene kaasaegse kunstniku tööd Vene presidendist. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Vene president Vladimir Putin teatas eile, et kandideerib 2018. aasta valimistel ametisse tagasi. 18 aastat võimul olnud Putin paigutub aga juba hetkel võimul olevate riigijuhtide seas riigi eesotsas oldud aastate arvestuses teisele kohale, Euroopa viimaseks diktaatoriks kutsutava Aljaksandr Lukašenka järel, kes on Valgevenet oma raudses haardes hoidnud viimased 23 aastat.

Putinile järgnevad 14 aastat võimul olnud Türgi president Recep Tayyip Erdoğan, 12 aastat Saksa liidukantsleri ametit hoidnud Angela Merkel ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un, kes on riigi eesotsas olnud seitse aastat.

Foto: RFERL
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles