Tillerson: Trump järgis Jeruusalemma tunnustamisel USA rahva tahet (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson.
USA välisminister Rex Tillerson. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

USA president Donald Trump järgis Jeruusalemma Iisraeli pealinnana tunnustamisel ameeriklaste tahet, sõnas täna USA välisminister Rex Tillerson.

USA välisminister viibib Euroopa ringreisil ja kõneles Austria pealinnas Viinis.

«President täidab lihtsalt USA rahva tahet,» ütles Tillerson pressikonverentsil Austria välisministri Sebastian Kurziga.

Trump jõustas olemasolevat USA seadust, mille järgi peab president Iisraeli saatkonna Tel Avivist Jeruusalemma kolima, lisas Tillerson.

«Midagi pole muutunud peale selle, et president on nüüd jõustanud 1995. aasta seaduse,» ütles välisminister.

«See puudutab USA seadusi ja USA otsust ning igal riigil on õigus otsustada, mida tahab oma Iisraeli saatkonna suhtes,» sõnas Tillerson.

EL ja mitmed suurriigid on sel nädalal korduvalt öelnud, et on Trumpi otsuse pärast mures. Trump lõpetas USA seitsmekümneaastase ebamäärase poliitika püha linna asjus, mida peavad omaks nii palestiinlased kui iisraellased.

Tulevane Austria kantsler Kurz nõustus pressikonverentsil oma ELi kolleegidega, et Jeruusalemma staatuse üle tuleb otsus langetada rahukõnelustel Palestiina ja Iisraeli vahel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles