Putin toetajatele pettumust ei valmistanud

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GAZi töötajad koos Vladimir Putiniga. Just Nižni Novgorodis GAZi töötajatega kohtudes teatas Venemaa president kandideerimisest järgmise aasta valimistel.
GAZi töötajad koos Vladimir Putiniga. Just Nižni Novgorodis GAZi töötajatega kohtudes teatas Venemaa president kandideerimisest järgmise aasta valimistel. Foto: Michael Klimentyev/Sputnik/Scanpix

Kolmapäeval sai teatavaks see, milles suurem osa maailmast ei kahelnud. Venemaa pikaaegne valitseja Vladimir Putin teatas, et kandideerib uueks ametiajaks Venemaa presidendiks.

Nõukogude Liidu ja Venemaa liidrid
Nõukogude Liidu ja Venemaa liidrid Foto: Graafika: PM

Putin on Venemaad sisuliselt juhtinud alates selle sajandi algusest. 1999. aastal peaministri ametisse asunud ja 2000. aastal Boriss Jeltsini järeltulijana Venemaa presidendiks saanud Putin pidi aastatel 2008–2012 põhiseaduslike piirangute tõttu leppima küll peaministri rolliga, aga kordagi ei tekkinud kahtlust, kelle käes võim tegelikult on. President oli sel ajal tema ustav jünger Dmitri Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles