Poola peaministri umbusaldushääletus kukkus läbi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Beata Szydło (keskel) rõõmustamas hääletustulemuste üle.
Poola peaminister Beata Szydło (keskel) rõõmustamas hääletustulemuste üle. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix

Valitsevate konservatiivide enamusega Poola parlament lükkas täna tagasi umbusaldusavalduse peaminister Beata Szydło, kuid käivad jutud, et ta võidakse sellest hoolimata välja vahetada.

Szydło ütles enne hääletust, et opositsiooni esitatud taotlus valitsuse tagandamiseks on  lollus ja laim. Parlamendiliikmed lükkasid selle tagasi häältega 239-168.

Seejärel läks peaminister kohtuma president Andrzej Duda ja võimuerakonna Seadus ja Õiglus (PiS) esimehe Jarosław Kaczyńskiga, keda peetakse riigi mõjukaimaks poliitikuks. Arutlusele tuleb kavandatav valitsusremont.

Szydło mantlipärijaks peetakse arengu- ja rahandusministrit Mateusz Morawieckit, kuid PiS-i pressiesindaja ütles neljapäeval, et midagi ei ole veel otsustatud.

Kõlanud on ka Kaczyński enda nimi, seda on teiste hulgas levitanud opositsioonilise Kodanikeplatvormi (PO) liider.

«Kui ta tahab valitseda, olla ülipresident ja ülipeaminister, siis peaks ta ametliku vastutuse võtma. Seda me temalt ootame,» ütles PO esimees Grzegorz Schetyna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles