Iisraeli armee avas Gazast lastud raketi peale vastutule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi võitlejad osalesid USA  presidendi Donald Trumpi otsuse vastu Gazas korraldatud meeleavaldusel.
Hamasi võitlejad osalesid USA presidendi Donald Trumpi otsuse vastu Gazas korraldatud meeleavaldusel. Foto: Ashraf Amra \ apaimages/SIPA/Ashraf Amra \ apaimages/SIPA

Iisraeli armee avas neljapäeva õhtul vastutule Gaza sektorist juudiriigi territooriumile lastud raketi peale, teatasid võimuesindajad.

Armee süüdistas tulistamises islamiliikumist Hamas, kes on ähvardanud rünnakutega pärast seda, kui USA tunnustas Jeruusalemma Iisrael pealinnana.

«Veidi aega tagasi tulistati Gaza põhjaosast rakett, mis plahvatas Iisraeli lõunaosas,» kirjutas kaitsevägi oma Twitteri kontol.

«Selle peale rünnati kahte terroritugipunkti Gazas tanki ja sõjalennukiga,» lisati teadaandes.

Gaza sektoris ja Iisraeli okupeeritud Läänekaldal toimusid neljapäeval kokkupõrked Iisraeli sõdurite ja sadade palestiinlaste vahel ning Gazas põletati USA presidendi Donald Trumpi kujutisega pilte. Islamistliku äärmusliikumise Hamas juht Ismail Haniya kutsus palestiinlasi uuele intifada’le ehk ülestõusule.

Iisraeli sõjavägi teatas päeval, et saatis abiväed okupeeritud Läänekaldale seoses Donald Trumpi otsusega, mille tõttu koguneb reedel erakorralisele istungile ÜRO Julgeolekunõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles