Brexiti asjas viimaks läbimurre

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile juhatas Jean-Claude Juncker Theresa May pressikonverentsilt minema. Järgmiste aastate jooksul tuleb May välja juhatada ka Euroopa Liidust.
Eile juhatas Jean-Claude Juncker Theresa May pressikonverentsilt minema. Järgmiste aastate jooksul tuleb May välja juhatada ka Euroopa Liidust. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Eile hommikul edastasid Suurbritannia peaminister Theresa May ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker oodatud sõnumi: Brexiti kõnelustel on saavutatud läbimurre.

See tähendab, et pika ootuse järel saab viimaks Brexiti-kõnelustega liikuda edasi teise faasi, kus võetakse arutusele kaubandussuhted pärast Brexitit ning Suurbritannia üleminekuperiood. Algavad ka julgeoleku- ja kaitsekõnelused.

Enne teise faasi liikumist nõudis Euroopa Liit selgust kolmes põhipunktis. Esiteks Iiri piiriküsimuses, teiseks niinimetatud lahutusarves ja kolmandaks Euroopa Liidu kodanike õiguste kohta Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles