Läti: Baltimaade sõjaliste ühishangete kõnelused annavad esimesi tulemusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa keskpolügoon 20.06.2016
Sõjaväeõppus Sabre Strike. Miinipilduja, kaitseväelased, armee.
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Tapa keskpolügoon 20.06.2016 Sõjaväeõppus Sabre Strike. Miinipilduja, kaitseväelased, armee. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Baltimaade läbirääkimised võimalike sõjaliste ühishangete üle annavad esimesi tulemusi, kuid praegu on liiga vara rääkida selliste otsuste tähtaegadest, ütles Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis BNS-ile.

Läti kaitseametkonna juht nimetas standardlaskemoona kasutavat iseliikuvat relvastust relvaliigina, mille ühises hankimises võivad Balti riigid kokkuleppele jõuda.

Bergmanis võõrustas neljapäeval ja reedel Liepajas oma Leedu kolleegi Raimundas Karoblist ja Eesti ametivenda Jüri Luike.

Läti kaitseministri sõnul keskendusid kõnelused reedel NATO ettenihutatud tugevdatud kohaloleku lahingugruppidele Lätis, Leedus ja Eestis. Ministrid arutasid lahingugruppidega seoses seni tehtud järeldusi ja seda, kuidas edasi minna.

Bergmanis märkis, et Slovakkia ja Tšehhi saadavad järgmisel aastal Lätti oma sõdurid.

Kaitseministrid arutasid ka ühisõppuste korraldamist Baltimaade maavägede vahel ning alustasid arutelu tihedama koostöö üle õhutõrje ja merejõududega, lausus ta.

Balti kaitseministrid kohtuvad regulaarselt kaks korda aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles