Meedia: Klimkin arutas Viinis Lavroviga sõjavangide vahetamist

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin. Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina

Ukraina välisminister Pavlo Klimkin arutas enda sõnul reedel Viinis Vene kolleegi Sergei Lavroviga sõjavangide vabastamist, vahendas telekanal 112.ua.

"Meie suhted ei olnud kohtumise teema. Missuguseid suhteid saab sõja ajal olla? Me rääkisime ainult sellest, kuidas oma poisse tagasi saada. Selleks viiakse läbi vahetus...väga keeruline vahetus...See oli tegelikult ainus tõsine teema ja kogu kohtumine keskendus sellele," lausus Klimkin telekanalile.

Ukraina välisministri sõnul peatus ta kohtumisel Lavroviga ka ÜRO rahuvalvemissiooni Donbassi saatmise teemal.

"Väga põgusalt puudutasime ka rahuvalvemissiooni väljavaateid. Lavrov ütles oma kõnes Viinis, et missioon oleks "okupatsioonivalitsus". Ma ütlesin oma kolleegidele, et okupatsioonivalitsus on seal juba kohal. Seega on erimeelsused veel suured," lausus Klimkin.

Tema sõnul peaks Ukraina kasutama edaspidi surve avaldamiseks oma sõpru ja partnereid. "See oli ainult arvamuste vahetus, ei midagi enamat." 

"See oli unikaalne vangidevahetusele pühendatud kohtumine. Me kasutasime ära põgusat kohtumist OSCE ministeriaali veerel. Ma ei plaani temaga niipea uuesti kohtuda," ütles Klimkin vastuseks küsimusele, kas kavatseb tulevikus Lavroviga uuesti kohtuda.

Ukraina ülemraada asejuht ja Ukraina esindaja humanitaaralarühmas Irõna Geraštšenko ütles novembris, et Donbassi sisside käes on vangis 162 Ukraina kodanikku. Kiiev plaanib vabastada üle 300 mässulise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles