Iisrael ja Hamas vahetavad õhulööke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi äärmuslased.
Hamasi äärmuslased. Foto: Ashraf Amra/apaimages/SIPA/Scanpix

Iisraeli tänases õhulöögis islamiliikumise Hamas relvastatud tiiva baasile Gaza sektoris sai surma kaks äärmuslast, teatas Hamas.

Iisrael andis varahommikul Gaza keskosale mitu õhulööki, millest üks tabas Hamasi Nusseirati baasi.

Eile hilisõhtul tulistati Iisraeli sõjaväe andmetel Gaza sektorist välja rakett, mis tabas Iisraeli lõunaosas asuvat Sderoti linna. Armee võimalike kannatanute osas informatsiooni ei andnud.

Hamasi baasi varemed pärast Iisraeli õhulööki.
Hamasi baasi varemed pärast Iisraeli õhulööki. Foto: MAHMUD HAMS/AFP/Scanpix

Riigiraadio teatel rakett ei plahvatanud ja keegi vigastada ei saanud. Iisraeli kiirabi teatas, et parameedikud andsid abi 50. eluaastates šokiseisundis naisele.

Iisraeli sõjaväe teatel tegi raketitõrjesüsteem Raudkuppel kahjutuks ühe Gazast tulistatud raketi, lisaks registreeris Iisraeli armee veel ühe raketi väljatulistamise, kuid ei ole seni leidnud tõendeid selle langemisest juudiriigi territooriumile.

Iisraeli armee peab kõigi Gazast lähtuvate rakettide eest vastutavaks enklaavi kontrollivat äärmusrühmitust Hamas.

Iisraeli sõdurid.
Iisraeli sõdurid. Foto: Ahmad Talat/apaimages/SIPA/Scanpix

Eile toimus Jeruusalemmas, Läänekaldal ja Gaza piiril mitmeid vägivaldseid kokkupõrkeid Iisraeli julgeolekujõudude ja palestiinlastest protesteerijate vahel. Kokkupõrked said alguse pärast seda, kui USA president Donald Trump otsustas tunnistada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana. Pärast seda kutsusid moslemiliidrid palestiinlasi ülestõusule.

Gaza-Iisraeli piiril sai eile kokkupõrgetes juudiriigi sõduritega surma kaks palestiinlast. Kolmas mees, keda tulistati kokkupõrgete ajal pähe, on kriitilises seisundis haiglas, teatas Gaza tervishoiuministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles