Briti minister: rahvas saab Brexiti tingimusi muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti vastu protesteerinud mees Suurbritannia parlamendi juures.
Brexiti vastu protesteerinud mees Suurbritannia parlamendi juures. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Suurbritannia keskkonnaminister Michael Gove'i sõnul on brittidel võimalik Brexiti leppe tingimusi muuta. Seda peaksid nad ministri arvates tegema üldvalimistel. 

Reedel toimus Brexiti kõnelustel läbimurre ja nüüd on võimalik edasi liikuda kaubandussidemete, julgeoleku ning üleminekuajaga seonduvate küsimuste juurde. 

Gove on tuntud Brexiti toetajana. Samuti avaldas ta poolehoidu peaminister Theresa Mayle. 

Siiski andis ta Brexiti leppega rahulolematutele võimaluse ja vihjas, et tulevased valitsused saavad lepet muuta: «Kui Briti inimestele ei meeldi see, mis me oleme Euroopa Liiduga läbi rääkinud, lubab lepe tulevasel valitsusel sellest lahkneda,» lausus Gove.

Michael Gove.
Michael Gove. Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS/Scanpix

Suurbritannia peaks Euroopa Liidust lahkuma 2019. aasta märtsis. Järgmised valimised on planeeritud 2022. aastaks, kuid Briti meedias on spekuleeritud, et need võidakse ettepoole nihutada, arvestades asjaolu, et Mayl pole parlamendis piisavat toetust ja tema parteis valitsevad Brexiti osas erimeelsused.

Mõnede kriitikute arvates tegi May liialt järeleandmisi ja leppis Euroopa Liidu nõudmistega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles