Afganistani pagulase rumal Instagrami pilt tekitas Saksamaal pommipaanika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Berliini jõuluturul.
Politseinikud Berliini jõuluturul. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Saksamaal vahistati 19-aastane afgaanist asüülitaotleja, kes postitas suhtlusvõrgustikku Instagram pildi jõuluturust. Probleem oli, et pildile oli noormees lisanud kolm pommi kujutavat emotikoni.

Ravensburgi linna jõuluturust laeti pilt üles neljapäeva õhtul. Politsei reageeris kiiresti ja oli sunnitud turvameetmeid tugevdama.

Afganistanist pärit noormees tunnistas hiljem, et tema laadis pildi üles. Asüülitaotleja sõnul tegi ta lihtsalt nalja. Kahtlusaluse elukoht otsiti läbi, aga sealt ei leitud midagi kahtlast.

Politsei reageeris jõuliselt seetõttu, et eelmisel aastal korraldas Tuneesiast pärit asüülitaotleja veokirünnaku ühel Berliini jõuluturul. Hukkus 12 inimest, viga sai 49.

Oktoobris avaldati sisejuurdluse tulemused, mis näitas, et enne rünnakut olid Saksamaa politsei ja julgeolekuorganid teinud mitmeid tõsiseid vigu. Raporti kohaselt magas politsei maha mitmed võimalused, et Anis Amri nimeline terrorist tabada ja ta riigist välja saata. Amri tapeti hiljem Itaalias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles