Calais' sadamas madalikule sõitnud praam pääses vabaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Calais' karile sõitnud praam.
Calais' karile sõitnud praam. Foto: BERNARD BARRON/AFP/Scanpix

 Põhja-Prantsusmaal Calais' sadamas pühapäeval madalikule sõitnud praam pääses mitme puksiiri ühiste pingutuste tulemusel vabaks ning aluse pardal olnud rohkem kui 300 inimest said mitu tundi pärast vahejuhtumit maale.

Praam nimega The Pride of Kent oli lahkumas Suurbritannias asuvasse Doverisse, kuid sõitis sadamast välja manööverdades vastu trappi ja jäi madalikule kinni, ütles laevandusfirma P&O. Õnnetuse hetkel puhus Calais' sadamas tugev tuul. Briti väljaande Express teatel puhus õnnetuse ajal tuul koguni kiirusega 110 kilomeetrit tunnis. 

Laeval oli 208 reisijat ja 105 meeskonnaliiget, samuti 74 veokit, üks buss ja veel 36 sõidukit. Teadaolevalt keegi kannatada ei saanud.

Calais' sadam on üks tihedaima liiklusega reisisadamaid Euroopas. «Laev on stabiilne. Sadamaametnikud uurivad võimalusi selle madalikult lahti tõmbamiseks,» ütles allikas uudisteagentuurile AFP.

Kaks puksiiri püüdsid laeva madalikult lahti tõmmata, kuid 30,5 meetrit sekundis puhunud tuul takistas seda. Lõplikuks päästeoperatsiooniks läks vaja veel kolme võimsamat puksiiri, mis saabusid pärastlõunal Dunkirkist ja Boulgone-sur-mer'ist.

Laevaliiklus Calais' ja Doveri vahel oli häiritud kogu päeva, kuid taastus osaliselt hilisel pärastlõunal.

Üle 10 praami pidi mitu tundi ootama Calais' lähedal, enne kui neil lubati sadamasse siseneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles