Lumi häirib mitmel pool Euroopas liiklust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa, Frankfurt
Saksamaa, Frankfurt Foto: Marcel Lorenz/imago/Marcel Lorenz/Scanpix

Suur lumesadu häirib nii Suurbritannias, Saksamaal kui Hollandis lennu-  ja maismaaliiklust ning põhjustab hulgaliselt õnnetusi.

Birminghami lennujaam katkestas lumesaju tõttu ajutiselt lennud. Lennujaama läbib detsembris päevas umbes 30 000 reisijat ja 200 lendu. Lennujaam suunas pühapäeval mujale 11 lendu ning oodatakse, et tühistatud lende tuleb veel, ütles jaama esindaja.

Lisaks on lume tõttu Leicestershire's osaliselt suletud Londonit Kirde-Inglismaaga ühendav M-1 magistraal.

Londonis asuv Lutoni lennujaam sulges lennuraja kaheks tunniks, kuid taasavas selle lahkuvatele lendudele Eesti aja järgi umbes kell 13.30 ning varajasel pärastlõunal ka sissetulevatele lendudele.

Walesis soovitatakse inimestel võimalusel igasugust liiklemist vältida. Lumesadu peaks jätkuma kogu pühapäeva.

Frankfurdis asuvas Saksamaa suurimas lennujaamas tühistati pühapäeval lume ja jää tõttu üle 300 lennu, teatas lennujaama operaatorfirma Fraport. Kella 17 (Eesti aeg kell 18) seisuga on ära tulnud jätta umbes 330 lendu, sest piirkonnas sadas maha palju lund ja temperatuur on jätkuvalt alla nulli, ütles Fraporti esindaja uudisteagentuurile AFP. Õhtul võidakse tühistatakse veel lende, kuid eelseisvatel tundidel on oodata ilma paranemist, lisas esindaja. Frankfurdi lennujaam on lennundushiiu Lufthansa kodujaam ning ettevõttel on pühapäevale kavandatud 1260 lendu.

Ilma tõttu pidi neljaks tunniks lennuraja sulgema ka Düsseldorfi lennujaam, kirjutas uudisteagentuur dpa.

Lisaks häiris ilm Nordrhein-Westfaleni liidumaal rongiliiklust. Osa reise tühistati, paljud rongid hilinesid ning neid tuli ka ümber suunata.

Sotsiaalmeedias levib teateid ilmastikuolude tõttu ära jäetud lendudest ka Hollandis Schipholi lennujaamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles