Video ja pildid: Manhattani bussijaamas toimus plahvatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

New Yorgi transpordikeskuses Times Square'i lähedal leidis täna aset plahvatus, teatas linna politsei. Juhtumis sai viga neli inimest.

New Yorgis Manhattanil Times Square´i lähedal plahvatas täna hommikuse tipptunni ajal inimese keha külge seotud torupomm, mis vigastas ooteplatvormil viibinud kahtlusalust ja veel kolme inimest, teatas tundmatuks jääda soovinud politseiametnik.

«NYPD reageeris teadetele selgusetu põhjusega plahvatusest 42. tänaval ja 8. avenüül. Hetkel evakueeritakse A, C ja E liine,» teatas politsei Twitteris. Plahvatus toimus kohaliku aja järgi kell 7.45.

Politsei on võtnud 27-aastase Bangladeshi päritolu kahlusaluse vahi alla.

Plahvatus vallandas ulatusliku politseioperatsiooni metroos ja maa peal ning häiris mitme bussijaama alt läbi sõitva metrooliini tööd. Osa reisijaist evakueeriti ettevaatusabinõuna.

Politseijõud Port Authority bussiterminali ees.
Politseijõud Port Authority bussiterminali ees. Foto: Bryan R. Smith/AFP/Scanpix

«See on New York. Tegelikkus on selline, et me oleme sihtmärgiks paljudele, kes tahavad teha avalduse demokraatia, vabaduse vastu,» ütles New Yorgi kuberner Andrew Cuomo.

«Tegemist oli terrorirünnaku katsega,» lisas linnapea Bill de Blasio. «Tänu jumalale ei õnnestunud selle toimepanijal oma lõplikke eesmärke saavutada.»

Port Authority bussijaam, kus plahvatus aset leidis on USA suurim terminal, kus aastas teenindatakse üle 65 miljoni reisija.

Olukorrast Manhattanil on teavitatud ka USA president Donald Trumpi.

Inimestel on palutud bussijaamast lahkuda.
Inimestel on palutud bussijaamast lahkuda. Foto: Bryan R. Smith/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles