Dennis Rodman tahab saada Põhja-Korea rahusaadikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks korvpallisõpra, Kim Jong-un ja Dennis Rodman, Pyongyangis.
Kaks korvpallisõpra, Kim Jong-un ja Dennis Rodman, Pyongyangis. Foto: AP/Scanpix

USA kodanike keeld Pyongyangi reisimisel on pannud endist korvpallistaari alternatiivseid meetmeid kaaluma.

USA profikorvpallurist vabakutseliseks diplomaadiks muutunud Dennis Rodman palus president Donald Trumpilt enda lisamist Põhja-Koreasse suunduvate rahusaadikute nimekirja.

Rodman andis intervjuu Pekingist, kust oli lootnud kuuendat korda Pyongyangi lennata. Paraku olid Ühendriikide ametnikud talle selle reisi keelanud, öeldes, et kahe riigi vahelisi pingeid arvestades pole praegu just kõige sobivam hetk.

USA välisministeeriumi keeld Ühendriikide kodanikele Põhja-Koreasse reisimiseks jõustus 1. septembril pärast Põhja-Koreas vangistatud USA üliõpilase Otto Warmbieri surma.

2013. aastal esimest korda Põhja-Koread külastanud Rodman, kes nimetab Kim Jong-uni enda sõbraks, väidab aga, et praegu on just parim aeg diplomaatiaks ja tema on just selleks õige inimene.

«Ma võiks tagasi sinna minna. Te näete, et ma vestlen temaga, istun maha õhtust sööma, võtan klaasikese veini, teen nalja ja ajan oma asja. Ma arvan, et asjad jahtuksid maha ja kõigil oleks sellest kergem,» lausus Rodman.

«Ma arvan, et paljud inimesed sooviksid, et ma sinna lähen, et näha, kas ma suudan midagi ära teha,» lisas 56-aastane endine korvpallur.

Rodman väitis, et on otsinud juba kuid Trumpiga Põhja-Korea asjus kontakti. «Mees, tule ja räägi minuga. Ma ütlen sulle, mida Marssal üle kõige tahab. Seda ei ole kuigi palju,» iseloomustas oma plaani Rodman, kes Kimi Marssaliks kutsub.

Korvpallistaar keeldus aga Kimi soove avalikustamast, märkides, et ütleb seda ainult Trumpile isiklikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles