Poola uus valitsusjuht lubab kristluse taassündi

Kazimierz Popławski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Andrzej Duda (vasakul) ja valitsusjuhiks tõusev Mateusz Morawiecki eile Varssavis presidendipalees.
Poola president Andrzej Duda (vasakul) ja valitsusjuhiks tõusev Mateusz Morawiecki eile Varssavis presidendipalees. Foto: Slawomir Kaminski/AGENCJA GAZETA/Reuters/Scanpix

Poola valitsuse remondist, kaasa arvatud peaminister Beata Szydło väljavahetamisest, räägiti rohkem kui kaks kuud ja seda lükati korduvalt edasi. Kuni möödunud nädalani, mil see pikka aega kestnud lugu hoogu juurde sai.

Info, et valitseva Õiguse ja Õigluse Partei (PiS) liider Jarosław Kaczyński võib valida uueks peaministriks Mateusz Morawiecki, lekkis läinud nädala esmaspäeval. Neljapäeval astus Szydło tagasi, reedel nimetas Poola president Morawiecki peaministri kandidaadiks.

Möödunud nädala neljapäev oli tüüpiline näide vassimisest Poola poliitikas. Hommikul pidas Szydło kaitsekõne parlamendis, kus toimus opositsioonilise Kodanikeplatvormi (PO) algatusel usaldushääletus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles