Poola kaitseminister: Smolenski lennukatastroofi põhjustasid kaks plahvatust (8)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smolenski lähistel alla kukkunud Poola presidendi Lech Kaczyński lennuki Tu-154 rusud.
Smolenski lähistel alla kukkunud Poola presidendi Lech Kaczyński lennuki Tu-154 rusud. Foto: SCANPIX

On leitud asitõendid, mis viitavad Poola presidenti Lech Kazcinskyt ja tema kaaskonda vedanud lennukis toimunud kahele plahvatusele, teatas Poola kaitseminister Antoni Macierewicz.

Macierewicz ütles, et tema poolt määratud komisjon, mis uuris 10. aprillil 2010 Smolenski lähistel toimunud katastroofi asjaolusid, leidis asitõendid, mis viitavad kahele presidendi lennuki Tu-154 pardal toimunud plahvatusele, teatas Poola Raadio.

Kaitseministri sõnul võltsis Jerzy Milleri juhitud komisjon, mis tegeles Smolenski katastroofiga eelmise valitsuse ajal, ekspertiiside tulemusi, et varjata plahvatuse versiooni.

«Meil on ekspertiisi andmed, need säilisid Milleri komisjoni materjalides. Ja me võime kinnitada, et ilmselgelt identifitseeriti kaks plahvatust. Need on täpselt kirjeldatud: nende diameeter ja tekkekoht,» ütles Macierewicz Poola Raadiole.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles