Inguššias rööviti öösel üle kümne inimese

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseministeeriumi sõdurid Inguššias.
Vene siseministeeriumi sõdurid Inguššias. Foto: AFP / Scanpix

Vene Föderatsiooni lõunaosas asuvasse Inguššia regiooni tungisid kohalike võimude väitel öösel relvastatud võitlejad, kes viisid endaga teadmata suunas pantvangidena kaasa üle kümne inimese, nende seas ka miilitsatöötajaid.

 

Pealtnägijate sõnul saabusid maskides mehed naabruses asuvatelt tšetšeenide aladelt ja esitlesid end korravalveorganite võitlejatena, ehkki dokumente keegi ei esitanud. Tšetšeenia võimud ütlesid aga, et nemad ei tea öisest haarangust midagi, vahendas Reuters.

Inguššia miilitsaametnik, kes oma nime ei soovinud paljastada, rääkis agentuurile, et tundmatud ründajad tungisid esmalt sisevägede kontrollpunkti kahe regiooni piiril kohaliku aja järgi umbes tund enne keskööd. Seal olevat nad võtnud valvuritelt relvad ja jätnud vähemalt ühe militsionääri pantvangi.

Seejärel läinud rühm edasi poolteise kilomeetri kaugusel asuvasse Ordžonikidzevski külla ning sisenenud mänguautomaatide saali, kust rööviti veel inimesi. Miilitsaametnik ei osanud öelda, kui palju täpselt kokku pantvange võeti, kuid ilmselt jääb see arv tema sõnul 10-15 vahele ning kindlasti olevat nende hulgas ka korravalvureid.

Tšetšeenia siseministeeriumist öeldi ajakirjanikele, et nende üksustel pole intsidendiga midagi pistmist ning sellega seoses ka midagi öelda. Inguššia piiril oleva politseijaoskonna valveametnik kinnitas omakorda, et sealt pole öö jooksul keegi läbi läinud.

Vene keskvõim on pidanud pikka võitlust relvastatud mässulistega Põhja-Kaukaasias ning viimasel ajal on Tšetšeeniast suurem vägivald kandunud just Inguššiasse, kus rünnakud sisevägede vastu on muutumas üha sagedasemaks. Sisside sihtmärgiks on seal väidetavalt sageli ka mängupõrgud ja viinapoed, mis ei sobi kokku islami põhimõtetega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles