Peaprokurör: mind survestatakse vaatama Saakašvili tegudest mööda (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Grusia president Mihheil Šaakasvili.
Endine Grusia president Mihheil Šaakasvili. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Ukraina peaprokuröri Juri Lutsenko sõnul survestatakse teda vaatama Gruusia ekspresidendi ja Odessa endise kuberneri Mihheil Saakašvili tegudest mööda.

«Arvan, et praegu õõnestatakse kriminaalasja eranditult selle politiseerimisega. Viimastel nädalatel avaldatakse mulle tohutut survet silmade sulgemiseks sellele, mida lubab endale kodakondsuseta isik Saakašvili,» ütles Lutsenko tänases teleusutluses.

«Saakašvili murrab piirist läbi, tema pooldajad peksavad Ukraina sõjaväelasi, ta räägib võimude kukutamisest, lepib omal algatusel kokku (Sergi) Kurtsenkoga, kes varastas riigilt 14 miljardit ja loomulikult tahab võimuvahetust,» lausus Lutsenko.

«Ja praegu öeldakse mulle: sulgege lihtsalt silmad, sest te lihtsalt suurendate Saakašvili populaarsust,» lisas ta.

Riik, mis ei oska kaitsta end jooksus oleva kukutatud presidendi Viktor Janukovõtši kaaskonna tegevuse eest, on määratud lagunema, ütles Lutsenko.

«Olen kindel, et meil on tõendibaas olemas. Kui seda ei oleks, ei põgeneks Saakašvili pidevalt ülekuulamiste eest, vaid tuleks neile rahulikult,» lausus Lutsenko.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles