Brasiilia kohus langetab ekspresidendi karistuse kohta otsuse jaanuaris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspresidendi toetajad Rio de Janeiro ülikoolis 8. detsembril korraldatud üritusel.
Ekspresidendi toetajad Rio de Janeiro ülikoolis 8. detsembril korraldatud üritusel. Foto: PILAR OLIVARES/REUTERS

Brasiilia apellatsioonikohus langetab 24. jaanuaril korraldataval kuulamisel otsuse, kas ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva peab vanglasse minema.

Otsusest sõltub muu hulgas see, kas Lula saab kandideerida järgmise aasta oktoobris korraldatavatel presidendivalimistel.

Silva mõisteti juulikuus korruptsiooni ja rahapesu eest üheksaks ja pooleks aastaks vangi.

Lula mõisteti süüdi seotuses riiklikule naftafirmale Petrobras keskendunud petu- ja korruptsiooniskeemiga. Kohtunik teatas, et aastatel 2003–2010 riiki juhtinud Lula on vaba kuni apellatsiooni läbivaatamiseni.

Silva neli pangakontot külmutati juulis seoses tema süüdimõistmisega. Kohtunik Sergio Moro ütles, et külmutatud kontodel on ühtekokku rohkem kui 600 000 Brasiilia reaali (190 000 USA dollarit). Kohtunik blokeeris ekspresidendiga seotud kolme korteri, kahe auto ja ühe maatüki kasutamise.

Vasakpoolne Lula oli Brasiilia president aastatel 2003–2011. Hoolimata mitmest korruptsioonikahtlustusest on ta jätkuvalt Brasiilia üks populaarsemaid poliitikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles