USA sõjaväe kopteri aken tabas Jaapani algkooli (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväe helikopter.
USA sõjaväe helikopter. Foto: HO/AFP/Scanpix

Ühendriikide sõjaväe helikopteri aken kukkus ühe Lõuna-Jaapani algkooli spordiväljakule, vahendab AFP. 

Õnnetus leidis kohaliku aja järgi aset täna veidi pärast kella 10 hommikul (Eesti aja järgi kell 3 hommikul). Selles kannatanuist seni teateid pole. Algkool asub Futenma mereväe õhujõudude baasi lähedal.

Ühendriikide sõjaväe teatel suhtutakse juhtunusse äärmise tõsidusega ja algatatud on juurdlus. «Tegu on väga kahetsusväärse juhtumiga ja me palume vabandust mure pärast, mis see kogukonnale põhjustanud on,» lisas sõjavägi avalduses, milles lisaks paluti kohalikel õnnetuspaigast turvakaalutlustel eemale hoida.

Juhtum leidis aset vaid kaks kuud pärast seda, kui üks USA sõjaväekopteritest Okinawas põllule maandudes põlema süttis. Taolised õnnetused on Jaapanis tekitanud USA sõjaväebaasidele vastumeelsust. «Taolised õnnetused tekitavad muret mitte ainult koolirahvas, vaid kogu Okinawa elanike seas. Sellist asja ei tohiks kunagi juhtuda,» ütles Jaapani valitsuse esindaja Yoshihide Suga. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles