EL: London ei saa lahutusleppe lubadustest taganeda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Brexiti-minister David Davis ja välisminister Boris Johnson parlamendi alamkojas.
Briti Brexiti-minister David Davis ja välisminister Boris Johnson parlamendi alamkojas. Foto: HO/AFP/Scanpix

Suurbritannia ei saa tagasi pöörata eelmisel nädalal sõlmitud lahutusleppes võetud kohustusi, ütles Euroopa Liidu pealäbirääkija Brexiti kõnelustel Michel Barnier.

Briti Brexiti-minister David Davis väitis pühapäeval, et lahutuslepe on pigem tahteavaldus kui juriidiliselt jõustatav lepe.

Läbirääkimised Londoni ja ELi vahel on senini olnud äärmiselt keerulised ja erakordsed, ütles Barnier Euroopa Parlamendis, rõhutades, et ta pole teinud Suurbritanniale järeleandmisi.

Barnieri sõnul on lahutusleppes saavutatud progressiga arvestatud ning see tuleb tõlkida juriidiliselt siduvaks lahkumisleppeks Suurbritannia niinimetatud lahkumisarve, Iirimaa ja Põhja-Iirimaa piirilahenduse ning ELi ja Suurbritannia kodanike õiguste vallas.

Homme algab ELi tippkohtumine, kus tõenäoliselt antakse heakskiit Brexiti kõnelustel saavutatud edusammudele, et alustada läbirääkimiste teist vooru ehk kaubanduskõnelusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles