Läti metssigade arvukust sõjaväe abil vähendama ei hakka (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead.
Metssead. Foto: Ingo Gerlach/Caters News Agency/Scanpix

Läti ei plaani sigade Aafrika katku leviku peatamiseks kasutada sõjaväe abi metssigade arvukuse vähendamisel, ütles riigi toidu- ja veterinaarameti kõneisik Ilze Meistere.

Meistere sõnul kaalus toidu- ja veterinaaramet sõjaväe kaasamist 2014. aastal, vahetult pärast sigade Aafrika katku jõudmist Lätti, kuid plaanist loobuti.

«Lahingrelvade kasutamine oleks vastuolus Läti, ja nii palju kui mina tean, ka teiste Euroopa riikide jahieeskirjadega,» märkis Meistere.

Läti toidu- ja veterinaaramet on leidnud, et metssigade arvukust saab edukalt vähendada kasutades jahimehi, kelle kogemused võivad sigade Aafrika katku leviku peatamisel olla kasulikumad kui sõjaväe omad.

Samas nentis kõneisik, et katk jätkab Läti metssigade seas levimist ja ei ole põhjust arvata, et haigestumiste hulk on vähenenud. Kui mullu tuvastati 1093 haigusjuhtu, siis tänavu on see number küündinud juba 1318 haigusjuhuni.

Poola meedia andmeil plaanivad sealsed ametivõimud metssigade populatsiooni vähendamiseks hakata sõjaväe abi kasutama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles