USAs hakatakse inimesi fentanüüliga hukkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal.
Süstal. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP/Scanpix

Nebraska ja Nevada osariigid võivad peagi võtta surmamõistetute hukkamiseks kasutusele uue meetodi – ülimalt ohtliku uimasti fentanüüli.

Aastas tuhandeid surmasid põhjustavat opioidi kavatsetakse kasutada Nebraskas pangaröövi käigus viie inimese tapmise eest 2002. aastal surma mõistetud Jose Sandovali hukkamiseks.

Lisaks on fentanüül ka üks koostisosa surmavast kokteilist, millega kavatsetakse Nevadas teise ilma saata sarimõrvar Scott Dozier.

«Me ootame kohtute heakskiitu uue uimastikokteili kasutamiseks,» sõnas Nevada terviseameti kõneisik Brooke Keast. «Kui see saabuma peaks, siis oleme ostnud piisavalt fentanüüli, et seda ka tulevastes hukkamistes kasutada.»

Mõlemas osariigis kavatsetakse fentanüüli kasutada segus teiste keemiliste ühenditega, et surmamõistetud peaksid hukkamisel võimalikult vähe piinlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles