Selgusid venelaste presidendivalimiste eelistused (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu.
Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: GRIGORI DUKOR/REUTERS/SCANPIX

Täna avaldati uuringufirma Levada küsitluse tulemused 18. märtsil peetavate Venemaa presidendivalimiste kohta, mis tõestab, et rahva toetus Vladimir Putinile pole kadunud.

Levada küsis, kas inimesed kavatsevad hääletama minna ja kui jah, siis kelle poolt täpsemalt. Kandidaadid, kelle kohta küsiti, valis Levada.

Suurima toetuse pälvis Putin. Tema poolt on valmis hääletama 61 protsenti kõigist vastanuist ja 75 protsenti neist, kes kavatsevad ka hääletama minna.

Talle järgnes Liberaaldemokraatliku Partei juht Vladimir Žirinovski vastavalt 8 ja 10 protsendiga, kommunistliku partei keskkomitee esimees Gennadi Zjuganov vastavalt 6 ja 7 protsendiga ning riigiduuma Õiglase Venemaa erakonna fraktsiooni esimees Sergei Mironov mõlemal puhul 2 protsendiga.

Üks protsent küsitletutest ja valima minejatest kavatseb hääletada liberaalse Jabloko liidri Grigori Javlinski ning teleajakirjanike Ksenia Sobtšaki ja Jekaterina Gordoni poolt, sama palju toetajaid on äriõigusvahemehel Boris Gordonil.

Aleksei Navalnõi Levada küsitluse nimekirjas ei figureerinud.

«Päris kindlasti» kavatseb hääletama minna 28 protsenti ja «pigem» läheb hääletama 30 protsenti vastanutest.

Kindlasti ei kavatsenud valimistel osaleda 10 protsenti, «pigem mitte» ütles 9 protsenti vastanutest.

Vastanutest 20 protsenti ei osanud öelda, kas nad lähevad valima või mitte.

Uuringu jaoks küsitleti Venemaa 48 piirkonna 137 asulas 1600 täisealist inimest ja selle statistiline viga on 3,4 protsendipunkti.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles