NATO lõpetab kolimise uude peakorterisse juuni keskpaigaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO uus peakorter Brüsselis.
NATO uus peakorter Brüsselis. Foto: AFP / Scanpix

NATO teatas kolmapäeval, et lõpetab kolimise oma uude peakorterisse järgmisel suvel, rohkem kui kaks aastat kavandatust hiljem.

29-liikmeline allianss alustab kolimise viimast etappi 19. märtsil ja see protsess võtab aega 12 nädalat, ütles alliansi kõneisik Oana Lungescu AFP-le.

Kolimisega loodetakse jõuda lõpule umbes kuu aega enne NATO tippkohtumist 11. ja 12. juulil.

"Kolimine on keeruline logistiline ettevõtmine, mis hõlmab mitte ainult NATO tsiviil- ja sõjalist personali, vaid ka kõigi 29 liitlase ja 19 partnerriigi diplomaatiliste ja sõjaliste esinduste töötajaid," ütles Lungescu.

NATO uus peakorter, mis on kavandatud umbes 4000 töötajale, asub endisel Belgia lennuväljal, mida Teise maailmasõja ajal aktiivselt pommitati. Sestap leiti ehitustööde käigus lõhkemata pomme, mille kahjutuks tegemine tekitas viivitusi. Uude peakorterisse kolimine oleks esialgse plaani kohaselt pidanud toimuma juba 2015. aastal.

Lisaaega vajati ka selleks, et tagada uue peakorteri IT-süsteemide turvalisus kasvava küberrünnakute ohu vastu. NATO teatel rünnatakse alliansi arvutivõrke sadu kordi kuus.

Ühe diplomaatilise allika sõnul võib uus peakorter NATO-le maksma minna rohkem kui 1,2 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles