Sobtšak: osalen ajakirjanikuna, sest see on ainus võimalus pidada Putiniga valimisdebatti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenia Sobtšak.
Ksenia Sobtšak. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Presidendiks kandideerida sooviv teleajakirjanik Ksenia Sobtšak osaleb täna Vene riigipea Vladimir Putini aastapressikonverentsil ajakirjanikuna, et küsida opositsionäär Aleksei Navalnõi ja eelseisvate valimiste kohta.

«Need küsimused on seotud valimiste, Aleksei Navalnõi, tema (Putini) valitsemise tulemustega, samuti konkreetsete inimestega seotud tähtsad küsimused,» ütles Sobtšak ajakirjanikele.

Ta selgitas, et Putini aastapressikonverentsile end kirja panema sundis teda võimatus vaielda temaga kandidaadina.

«Mul on väga kahju, et lähen täna ajakirjanikuna, et esitada presidendile küsimusi,» ütles Sobtšak.

Ennist avaldas presidendi pressisekretär Dmitri Peskov telefoniusutluses telejaamale Rossija-24 lootust, et Sobtšak ei korralda vaidlust.

«Pressikonverents ei ole ikkagi selleks, et siin vaidlusi korraldada. Ütleksin nii, see oleks sügav lugupidamatus tuhande ajakirjaniku vastu, kes siin istuvad, tõmmata endale nii palju tähelepanu. Loodan, et Sobtšak käitub siiski ajakirjanikuna, kellena ta end siia registreerinud on,» ütles Peskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles