Saakašvili: ma ei karda vanglat ega kuule (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saakašvili teisipäeval Kiievis kohtusaalis.
Saakašvili teisipäeval Kiievis kohtusaalis. Foto: Stringer/Scanpix

Gruusia ekspresident ja Odessa endine kuberner, Ukraina Uute Jõudude liikumise juht Mihheil Saakašvili jõudis eeluurimisvanglas mõistmisele, et ei karda vanglat ega kuule.

«Panin end vanglas proovile. Tuli välja, et ma üldse ei karda seda, isegi kõige hullemal kujul. Esimene päev oli kõige raskem, kui pandi istuma ja öeldi, et jään siia mitmeks aastaks ja siis veel tuleb istuda mitu aastat Gruusias. Kuid teiseks päevaks olin ma heas vormis, nii et olen pannud end proovile mitmesugustes olukordades ja ei karda ei türmi ega kuule,» ütles Saakašvili täna raadiousutluses.

Saakašvili on veendunud praeguse Ukraina opositsiooni võidus.

«Kui me Ukrainas võidame, sõidame Gruusiasse. Kui mulle ei anta võimalust Ukrainas korda luua ja lastakse enne seda Gruusiasse, loome korra Gruusias ja naaseme siis Ukrainasse. Kinnitan, et mind jagub mõlema riigi jaoks. Mul on piisavalt tarmu, jõudu ja vastupidavust,» ütles Saakašvili.

Ukraina kohus vabastas esmaspäeval Saakašvili uurimise ajaks vanglast.

Saakašvili peeti läinud reedel kinni juba teist korda nädala jooksul. Esimene katse jäi küll poolikuks, sest tema toetajad vabastasid ta julgeolekuteenistuse sõidukist.

Saakašvilit kahtlustatakse muu hulgas Venemaa toetusel võimuhaaramise kavatsuses. Prokuröri sõnul tegi Saakašvili koostööd Ukraina endise presidendi Viktor Janukovitšiga ja võttis venelastelt raha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles