Patsiendi halvim unenägu? Briti kirurg märgistas opereeritavate organeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Bramhall
Simon Bramhall Foto: PA Video/PA Wire/PA Images/Scanpix

Patsiendid ei tea kunagi, mida arstid ja õed teevad ajal, mil nad oimetutena operatsioonilaual lebavad, vahendab Wahington Post. 

Mõned opereeritavatest võivad kahtlustata tagarääkimist, teised rassiviha. Eile aga selgus veel üks põhjus muretsemiseks.

53-aastane  Suurbritannia kirurg Simon Bramhall tunnistas end süüdi kahes rünnakujuhtumis pärast seda, kui ta kasutas veresoonte sulgemiseks mõeldud elektrilaserit patsientide organite märgistamiseks oma initsiaalidega. 2013. põletas ta oma initsiaalid «SB» ühele mehele ja ühele naisele siirdatud maksale. Tegu elundit ei kahjusta, sest märgid haihtuvad pika peale.

Naise maks aga ei paranenud ja kordusoperatsioonil avastati Bramhalli nimetähed.

Bramhall töötas 12 aastat maksa, põrna ja pankrease kirurgina Birminghami Queen Elizabethi nimelises haiglas. Lisaks töötas ta õppejõuna. Tuntust kogus ta 2010. aastal, kui viis läbi maksasiirdamise organiga, mis päästeti alla kukkunud lennukist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles