Putin ja Trump arutasid telefonitsi Põhja-Korea tuumakriisi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Donald Trump.
Vladimir Putin ja Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

Vene president Vladimir Putin arutas neljapäeval oma USA ametivenna Donald Trumpiga telefonitsi Põhja-Korea tuumakriisi, teatas Kreml.

Riigipead arutasid "olukorda paljudes kriisipiirkondades, keskendudes tuumaprobleemi lahendamisele Korea poolsaarel", on öeldud avalduses üksikasju täpsustamata.

Washington teatas sel nädalal valmisolekust pidada eeltingimusteta läbirääkimisi Põhja-Koreaga, mis on viimastel kuudel välja tulistanud mitu mandritevahelist ballistilist raketti.

"Me oleme valmis rääkima igal ajal, mil nemad on valmis rääkima. Kuid nad peavad läbirääkimiste laua taha tulema ja tulema sinna arusaamisega, et neil on vaja teha teised valikud," ütles varem sel nädalal välisminister Rex Tillerson, hoiatades samas et ka Ühendriikide sõjavägi on vajadusel valmis tegutsema.

Välisminister lisas, et kui diplomaatia ja kõnelused ebaõnnestuvad, siis ta peab seda isiklikuks läbikukkumiseks.

Putin tervitas oma iga-aastasel pressikonverentsil Ühendriikide "reaalsustaju".

Ta kinnitas, et Moskva ei tunnista kunagi Põhja-Korea staatust tuumariigina, ent hoiatas olukorra halvendamise eest. "Me peame olema väga ettevaatlikud," märkis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles