Jobbik lubab täna Ungaris rahva tänavatele tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jobbiku toetajad 2012. aasta jaanuaris Budapestis.
Jobbiku toetajad 2012. aasta jaanuaris Budapestis. Foto: FERENC ISZA/AFP/Scanpix

Ungari parempoolne opositsioonierakond Jobbik korraldab täna Fideszi võimupartei Budapesti peakorteri juures meeleavalduse.

Protesti ajendiks on Jobbikut ähvardav 660 miljoni forindi ehk rohkem kui kahe miljoni euro suurune rahatrahv väidetavalt ebaseaduslikult saadud toetuste eest. Rahatrahv lööks valusalt Jobbiku valimiskampaania pihta ja ähvardab erakonna kevadistest parlamendivalimistest kõrvale jätta.

«See on selge katse hoida ära Jobbiku osalemine valimistel,» ütles väljaandele Politico Jobbiku üks juhte, parlamendisaadik Márton Gyöngyösi.

Rahatrahv ületab parteikassas olevaid sääste. «Meil poleks raha kampaaniamaterjalide avaldamiseks, foorumite toimumiskohtade rentimiseks ja reklaamide ostmiseks,» ütles Gyöngyösi, kelle sõnul ei jälginud riigikontroll protseduurireegleid ega lubanud erakonna esindajatel esitada asjassepuutuvaid dokumente.

Ungari võimude kinnitusel on järgitud kõiki seadusi ja kui Jobbik oleks täitnud reegleid, poleks probleeme tekkinud.

Septembrikuise Mediani arvamusuuringu järgi oli Jobbik Ungaris populaarsuselt teine erakond Fidezsi järel ja varasemast käremeelse erakonna kuvandist loobunud Jobbikust on saanud Fidezsi tõsiseim konkurent.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles