Iraagis hukatute seas oli ka Rootsi kodanik (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla Iraagis.
Vangla Iraagis. Foto: ZOHRA BENSEMRA/REUTERS/Scanpix

Rootsi kutsus täna välja Iraagi suursaadiku ja mõistis hukka Iraagi-Rootsi topeltkodakondse hukkamise 38 ISISe ja Al Qaeda džihadisti hulgas.

«Surmanuhtlus on ebainimlik, julm ja pöördumatu karistus. Rootsi ja ülejäänud EL taunivad selle rakendamist mis tahes kujul,» ütles Rootsi välisminister Margot Wallström avalduses. «Oleme aastaid korduvalt ja kõigil tasandeil protestinud oma kodanike surmamõistmise vastu.»

Eile Lõuna-Iraagi Nasiriyah' vanglas läbi viidud hukkamine on suurim pärast 25. septembrit, mil samas vanglas viidi täide 42 inimese surmaotsus.

Hukatud olid terroritegude eest surma mõistetud.

Vanglaallikad ütlesid, et kõik surmamõistetud olid iraaklased, kuid ühel teiste hulgas üles poodud 60. eluaastates mehel oli Rootsi ajakirjanduse andmeil Iraagi-Rootsi topeltkodakondsus.

Rootsi välisministeerium ütles, et mees elas Iraagis ning oli 2010. aastal terroristlike kuritegude eest Iraagi kohtus surma mõistetud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles