Indias arreteeriti jõululaule laulnud kristlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India tänavakubitsejad jõulumeeneid müümas.
India tänavakubitsejad jõulumeeneid müümas. Foto: INDRANIL MUKHERJEE/AFP/Scanpix

India politsei pidas kinni kümneid jõululaule laulnud katoliiklasi, keda süüdistatakse teistele usu peale surumises, vahendab AFP. 

India politsei teatel peeti eile hilisõhtul riigi keskosas asuvas Madhya Pradeshi osariigis kinni 32 inimest, kes üritasid teisi veenda ristiusku üle tulema. India katoliku preestrite assotsiatsiooni juht nimetas süüdistusi naeruväärseks.

Kui rühm preestreid läks süüdistuste kohta politseilt aru pärima, pandi nende jaoskonna juurde pargitud auto põlema.

India kristalsed on viimasel ajal suurt muretunnet avaldanud kirikute ja selle liikmete vastu sooritatud kuritegude üle. Vägivallas süüdistatakse hindu äärmuslasi, kes kristlaste sõnul on julgemaks muutunud pärast peaminister Narendra Modi võimuletulekut 2014. aastal.

Satna politsei kinnitas AFP-le, et jõululaule laulnud kristalsed arreteeriti, sest üks kohalik oli nende vastu kaebuse esitanud. Vahi alla võeti ka kaheksa preestrit, kes hiljem nende kohta politseijaoskonda küsima läksid.

Politsei esindaja lisas, et nad kõik on nüüdseks taas vabad. Süütamise osas juurdlust ei alustatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles