Praegust põhilist migrandikollet kvoodid ei leevenda (24)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni abil Liibüa õõvastavatest tingimustest tagasi kodumaale Bamakosse aidatud malilased.
Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni abil Liibüa õõvastavatest tingimustest tagasi kodumaale Bamakosse aidatud malilased. Foto: MICHELE CATTANI / AFP / Scanpix

Tänavu on põhiliseks illegaalse migratsiooni teeks Euroopasse saanud Vahemere ületamine Liibüast Itaaliasse. Mõttekoja CEPS (Centre for European Policy Studies) taanlasest analüütiku Mikkel Barslundi hinnangul pole seal suurt vahet, kui kaugele ELi varjupaigasüsteemi reform jõuab.

«Suur osa praegu Itaaliasse saabuvatest inimestest ei kvalifitseeru pagulastena,» nentis Barslund. «On raske kujutleda kohustuslike kvootidega ettepanekut, mille järgi asustataks Itaaliast näiteks Lätti või Leetu ümber migrandid Ghanast, kellel on väga väike tõenäosus varjupaika saada.»

Barslund pakub, et isegi kui Dublini süsteem saaks reformitud, oldaks Itaalia osas sama lõhkise küna ees nagu praegu. Ümberjagamissüsteem on mõeldud vaid pagulastega seotud kriisideks, mitte majandusmigrantidele.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles