Kokkupõrgetes Iisraeli sõduritega hukkus neli palestiinlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurite ja palestiinlaste vastasseis.
Iisraeli sõdurite ja palestiinlaste vastasseis. Foto: HEIDI LEVINE/SIPA/Scanpix

Iisraeli sõdurid lasid reedel Gaza sektori piiril ja Läänekaldal aset leidnud rahvarahutuste käigus maha neli palestiinlast, teatas Palestiina tervishoiuministeerium.

Kümned tuhanded palestiinlased avaldasid meelt USA presidendi Donald Trumpi 6. detsembri otsuse vastu tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana.

Gaza sektori idaosas sai kokkupõrgetes surma kaks meest ja üks hukkus Läänekalda ja Jeruusalemma vahel asuvas Anata linnas. Läänekalda kontrollpunktis Iisraeli politseinikku pussitanud palestiinlane suri politseinike kuulide läbi. Mohammed Aqal ründas politseinikku noaga ja tundus, et tal oli ka pommivest seljas. Politsei avas mehe pihta tule. Palestiinlane toimetati kolme kuulihaavaga haiglasse, kus ta mõne aja pärast suri.

Jeruusalemma tunnustamisest ajendatud rahutustes on surma saanud kaheksa inimest. Viis inimest on hukkunud kokkupõrgetes, kaks Hamasi võitlejat sai surma Iisraeli õhurünnakus.

Palestiina aladel vallandusid teist reedet järjest palvuste järel protestid ja kokkupõrked. Läänekaldal Hebronis ja Nabluses tulid tänavatele tuhanded inimesed. Gaza sektori ja Iisraeli piiril osales rahutustes tuhandeid inimesi, kähmlusi puhkes mitmes kohas ja Gaza tervishoiuministeeriumi andmetel sai kannatada 82 inimest. Läänekaldal toimetati haiglasse 56 vigastatut.

Iisraeli armee teatel võttis Läänekaldal rahutustest osa 2500 ja Gazas 3000 inimest.

Jeruusalemmas tekkisid palvuse järel vanalinnas väiksemad kähmlused. Tuhanded inimesed tulid meelt avaldama ka naaberriigis Jordaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles