Jeemenis hukkus lahingutes ja õhurünnakutes 51 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni valitsusmeelsed hõimusõdalased.
Jeemeni valitsusmeelsed hõimusõdalased. Foto: ABDULLAH AL-QADRY/AFP

Jeemeni läänerannikul hukkus saudide õhurünnakus 28 huthi mässulist, teatasid reedel sissidega seotud meedikud ja julgeolekuallikad.

Samal ajal teavitasid valitsusväed ohvritega lahingutest riigi lõunaosas.

Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhurünnakud tabasid neljapäeval ja reedel viit huthide valduses olevat linna Hodeidast 70 kilomeetrit lõunas. Meedikute teatel sai 28 huthit surma ja 17 haavata.

Jeemeni valitsusväed võtsid huthidelt tagasi Shabwa provintsi Beihani piirkonna, mis oli nende viimane kants naftarikkas lõunaprovintsis, ütles kõrge sõjaväelane reedel.

Lahingutes Beihani pärast langes 14 huthit ja üheksa valitsust toetavat võitlejat.

ÜRO ja teiste rahvusvaheliste abiorganisatsioonide välismaa töötajad lahkusid ägenenud tulistamise tõttu Hodeida sadamalinnast.

Šiiamässuliste lahingud president Abed Rabbo Mansour Hadi rahvusvaheliselt tunnustatud valitsusele ustavate vägedega on Jeemeni lääneosas ja Hodeida rannikul hoogustunud. Mässuliste käes olev Hodeida on suurele osale Jeemeni elanikkonnast ainus ühendus välismaalilmaga, kust tuleb ka hädavajalik humanitaarabi.

Jeemeni kodusõjas on alates Saudi Araabia sekkumisest hukkunud üle 8750 inimese. Näljahäda ähvardab ÜRO andmetel riigis umbes 8,4 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles