Galerii: Enesetapuründaja õhkis end Pakistani kristlaste jumalateenistusel, hukkus 8 inimest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistanis hukkus täna enesetapurünnakus metodistide kirikule kaheksa ja sai viga 30 inimest, teatas politsei.

Mitme vigastatu seisund on raske, lisas politsei.

Intsident leidis aset Belutšistani provintsis Quetta linnas, kus sajad inimesed viibisid  kirikus palvusel.

Ametnike sõnul lasid julgeolekujõud ühe enesetapupommari maha väljaspool kirikut, kuid teine jõudis kiriku peasissepääsuni, kus õhkis end.

Keegi rünnaku eest vastutust võtnud ei ole. Varem on rünnakuid Pakistani kristlaste vastu korraldanud islamiäärmuslased.

Tavaliselt külastab rünnaku sihtmärgiks olnud kirikut pühapäeviti 250 inimest, kuid jõulupühade tõttu on kirikuskäijate arv kasvanud umbes 400-ni, sõnas Belutšistani siseminsiter Sarfraz Bugti.

Riigi 200 miljonist elanikust moodustavad kristlased umbes 1,6 protsenti.

Aastal 2016 korraldati Pakistanis Lahores lihavõttepühade ajal enesetapurünnak, milles hukkus üle 70 inimese. Rünnaku eest võttis vastutuse Pakistani Taliban.

Afganistani ja Iraaniga piirnevas Belutšistani provintsis on valitsusväed võidelnud islamistide ja mässulistega üle kümne aasta, kuid rahupüüdlused ja provintsi majanduse elavnemine on vägivalda oluliselt vähendanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles