Austraalia politsei pidas kinni Põhja-Korea majandusagendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt oli Han-choi Põhja-Korea Austraalia-poolne vahendaja selle relvaprogrammiga seoses, olles võtnud muu seas osa ballistiliste rakettide tehnoloogia müümisest välismaistele üksustele eesmärgiga teenida Pyongyangile tulu.
Väidetavalt oli Han-choi Põhja-Korea Austraalia-poolne vahendaja selle relvaprogrammiga seoses, olles võtnud muu seas osa ballistiliste rakettide tehnoloogia müümisest välismaistele üksustele eesmärgiga teenida Pyongyangile tulu. Foto: Austraalia politsei

Austraalia politsei pidas eile kinni Sydney's väidetava Põhja-Korea majandusagendi, kelle tegevus oli üleastumine Põhja-Koreale kehtestatud sanktsioonidest, vahendab Deutsche Welle.

Korea päritolu Austraalia kodanikule esitati süüdistus ebaseadusliku väljaveo vahendamises ja massihävitusrelvade tarne arutamises.

Austraalia politsei sõnul püüdis 59-aastane Chan Han-choi sõlmida Põhja-Koreaga ebaseaduslikke kaubandustehinguid, mille väärtus oleks ulatunud kümnete miljonite dollariteni.

Tõenäoliselt oli mees ühenduses olnud Põhja-Korea kõrgete ametnikega, kuid nende suhtluse sisu on hetkel ebaselge.

Politsei rõhutas siiski, et mehe tegevus ei kujutanud australlastele mingit ohtu.

Han-choi asus Austraaliasse elama juba enam kui kolmkümmend aastat tagasi. Ta on esimene inimene, kes on selliste süüdistustega kohtu all alates massihävitusrelvade seaduse vastuvõtmisest 1995. aastal.

Meest võib oodata maksimaalselt 10 aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles