Galerii: Saakašvili toetajad püüdsid hõivata hoonet, kus toimus lastekontsert (26)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukrainas Kiievis tekkisid täna taas endise Gruusia presidendi ja Odessa kuberneri Mihheil Saakašvili toetajate ja politsei vahel kokkupõrked, kui esimesed üritasid hõivata pealinnas asuvat kunstikeskust, et sinna oma staap rajada, vahendab Raadio Vaba Euroopa.

Ukraina politsei sõnul olid aga hoones samal ajal lapsed.

«Ukraina siseministeerium palub meeleavaldajatel hoiduda provokatsioonidest, mitte hõivata hoonet ega ohustada laste turvalisust,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Artem Ševtšenko Twitteris.

Gruusia ekspresidendi Mihheil Saakašvili toetajad üritasid täna tungida Kiievis ühte kunstikeskusesse ning loopisid selle aknaid ja uksi kivide, suitsupommide ja ilutulestikuga.

Eelnevalt oli Maidanile Ukraina president Petro Porošenko tagasiastumist nõudma kogunenud mitutuhat inimest. Peale seda liikus aga Saakašvili koos mõnesaja inimesega Iseseisvusväljakult Institutskaja tänavale, kus asub kunstikeskus, ütles uudisteagentuuri Interfax korrespondent.

Saakašvili ja tema toetajad tahtsid panna sinna püsti oma koordinatsiooninõukogu. Mõned meeleavaldajatest suutsid keskusesse sisse saada, aga neil ei õnnestunud segada seal parasjagu toimunud kontserti.

Hoonet ümbritsenud politseinikud lasid sisse tungida üritanud meeleavaldajate vastu käiku tulekustutid.

Kanada suursaadik Kiievis Roman Waschuk märkis seepeale Twitteris, et katsed hõivata ja rüüstata avalikke hooneid on rahumeelsete meeleavalduste õiguse kuritarvitamine.

Mitmed vaatlejad osutavad, et Saakašvili toetajad Ukrainas on tema toetajad vaid tinglikult. Nende sõnul on Julija Tõmošenko ja teiste eesmärgiks sel moel kasutada ära hetke, õõnestada Porošenko jalgealust ja näidata sel moel oma lähedust rahvale.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles