Putin tänas Trumpi Peterburis terrorirünnaku nurjanud CIA info eest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Aleksey Nikolskyi/Sputnik/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin tänas USA presidenti Donald Trumpi USA Luure Keskagentuuri (CIA) abi eest, millega nurjati terrorirünnak Peterburile, teatas Kreml pühapäeval.

«Venemaa president tänas oma Ameerika ametivenda info eest, mille edastas CIA ja mis aitas tuvastada, leida ja kinni pidada grupp terroriste, kes valmistusid korraldama plahvatusi Peterburis Kaasani katedraalis ja mujal linna rahvarohketes kohtades,» teatas Kremli pressiteenistus.

Putin palus Trumpil edastada tema tänusõnad CIA juhile ja USA luureametite agentidele, kes kõnealuse info kogusid, lisas teenistus.

Putin kinnitas ka Trumpile, et kui «Vene eriteenistused saavad mis tahes infot terroriohust Ühendriikide ja selle kodanike vastu, siis nad kindlasti ja viivitamatult edastavad selle oma Ameerika ametivendadele läbi partnerkanalite, nagu seda on varem alati tehtud», lisati teates.

FSB teatas reedel, et pidas kinni seitsmeliikmelise grupi, kes kavatsesid enesetapurünnakus «tappa kodanikke» Peterburi rahvarohketes kohtades.

Politsei konfiskeeris «suurel hulgal lõhkeainet, mida kasutati isetehtud lõhkekehade valmistamiseks, automaate, laskemoona ja äärmuslikku kirjandust», teatas FSB tollal.

Võitlejad mõtlesid korraldada linnas 16. detsembril enesetapurünnaku.

FSB juht Aleksandr Bortnikov ütles teisipäeval, et Vene julgeolekujõud on valvel pühasõdalaste võimalikuks naasmiseks Süüriast enne järgmise aasta presidendivalimisi ja jalgpalli MM-i.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles