Indoneesia võimud tabasid vanglast põgenenud ameeriklase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerobokani vangla Bali saarel.
Kerobokani vangla Bali saarel. Foto: Firdia Lisnawati/AP/Scanpix

Indoneesia võimud suutsid tabada narkokuritegudes süüdistatud USA kodaniku, kes põgenes eelmisel nädalal kurikuulsast Bali vanglast.

Christian Beasley.
Christian Beasley. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Christian Beasley nimeline mees tabati Lomboki saarel. 32-aastane mees suutis põgenedes üle vanglamüüri ronida. Temaga oli kaasas ka teine kinnipeetav, kes kohe kätte saadi.

Indoneesias on narkokuritegudega seotud karistused väga karmid ja välismaalaste vahistamine pole sugugi haruldane. Maksimumkaristus narkokaubanduse eest on koguni surmanuhtlus.

Enne vanglast põgenemist ootas mees karistust väidetavalt 5 grammi hašiši omamise eest. Eeldatava vanglakaristuse pikkus selge ei ole.

Juunis põgenes samast Kerobokani vanglast neli kinnipeetavat, kes olid müüri alla tunneli kaevanud.

Kerobokani vangla.
Kerobokani vangla. Foto: Firdia Lisnawati/AP/Scanpix

Kerobokani vanglat tuntakse kui erakordselt ülerahvastatud karistusasutust. Seal kannavad oma karistust ka mõned niinimetatud Bali Üheksa liikmed. Bali Üheksaks kutsutakse narkokaubanduses süüdi mõistetud austraallaste gruppi.

Reaalsusest on Bali Üheksast alles vaid seitse, sest kaks süüdimõistetut hukati 2015. aastal hoolimata Austraalia võimude vastuseisust. Ülejäänud kannavad karistust erinevates vanglates üle terve Indoneesia, mõned ka Kerobokanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles