Kas USA välisministri Rex Tillersoni jaoks on käimas lõppmäng? (1)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson.
USA välisminister Rex Tillerson. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP/Scanpix

Ligi aasta ametis olnud Ameerika välisminister Rex Tillerson otsib välispoliitika kujundamisel endiselt nii-öelda oma häält, ent Valge Maja püüab jätkuvalt seda vaigistada. Jutud Tillersoni peatsest ametist lahkumisest on Washingtonis muutunud nüüd sosinast häälekateks aruteludeks – murtakse pead, millal võiks ministrivahetus toimuda ja kes võiks olla järgmine esidiplomaat.

Läinud nädal oli USA välispoliitikas mõneti kui kordusfilm.

Välisminister Rex Tillerson ütles möödunud teisipäeval Washingtoni mõttekojas Atlantic Council, et USA on valmis Põhja-Koreaga kohtuma ilma eeltingimusteta. Seda, et Pyongyang loobuks vabatahtlikult tuumarelvadest, mille loomiseks on kulunud aastaid ja investeeritud tohtuid summasid, nimetas Tillerson ebareaalseks ootuseks, kuid rõhutas, et kahtlemata on Põhja-Korea massihävitusrelvituks tegemine Ameerika Ühendriikide põhieesmärk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles