Liibanonis vahistati Briti saatkonna töötaja vägistamises ja tapmises kahtlustatav mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebecca Dykes.
Rebecca Dykes. Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Liibanoni politsei pidas täna hommikul kinni mehe, keda kahtlustatakse Briti Beiruti saatkonna naistöötaja Rebecca Dykesi tapmises.

Võimude teatel on kahtlusalune tapmise üles tunnistanud. Naise surnukeha leiti laupäeva hommikul. Briti välisministeerium kinnitas, et tapetu töötas saatkonna rahvusvahelise arengu osakonnas.

Kahtlusaluse sõnul ei olnud mõrv poliitiliselt motiveeritud. Politseiga seotud allikate sõnul oli naine langenud enne tapmist ka vägistamise ohvriks ja vahistatud mehe näol on tegu taksojuhiga. 30-aastane naine leiti maantee kõrvalt surnuks kägistatuna, tema kaela ümber oli seotud nöör.

BBC teatel veetis Dykes reede õhtu kolleegi auks korraldatud peol Beiruti Gemmayzehi linnaosas. Praeguste andmete kohaselt rööviti naine pärast peolt lahkumist, tema surnukeha leiti järgmisel hommikul linna lähedalt kiirtee äärest.

Väidetavalt leiti Dykesi surnukeha just sellest asukohast.
Väidetavalt leiti Dykesi surnukeha just sellest asukohast. Foto: MOHAMED AZAKIR/REUTERS/Scanpix

Liibanoni võimudega ühenduses olnud Suurbritannia välisministeerium kinnitas, et kahtlusalune on vahi alla võetud.

Mees peeti kinni täna hommikul. Politsei oli väidetavalt tema sõiduvahendit liiklusjärelevalve tarbeks paigaldatud turvakaamerate abil jälitanud ning tänu sellele kahtlusaluse tabanud. 

Erinevad Briti väljaanded on Beirutit kirjeldanud kui väga turvalist linna. 

Rebecca Dykes.
Rebecca Dykes. Foto: HO/AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles