Trump ülistas Venemaal terrorirünnaku ära hoidnud CIA vihjet (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump ülistas esmaspäeval Luure Keskagentuuri (CIA) vihjet kavandatava terrorirünnaku kohta Venemaal, millega «päästeti tuhandeid inimes».

Trumpi sõnul on juhtunu ühtlasi hea näide selle kohta, mida võib saavutada, kui Washington ja Moskva koostööd teevad.

«Ohvrid oleks võinud küündida tuhandeteni,» ütles president.

Kreml tunnustas esmaspäeval USA ja Venemaa julgeolekuteenistuste «eeskujulikku koostööd» seoses CIA abiga terrorirünnaku ärahoidmisel Peterburi Kaasani katedraalile.

Vene president Vladimir Putin avaldas pühapäevases telefonivestluses Trumpiga tänu luureandmete eest, mis võimaldas Venemaa Föderaalsel Julgeolekuteenistusel (FSB) terrorirünnak ära hoida.

«Nad said need terroristid kätte enne kui midagi juhtus ja enne kui inimelusid kaotati. See on väge hea ja just niimoodi see peabki töötama,» ütles Trump.

FSB teatas eelmisel nädalal seitsme Islamiriigi võitleja vahistamisest, kes plaanisid terroriakte Peterburi rahvarikastes paikades.

Kremli kõneisik Dmitri Peskov tõi esmaspäeval CIA abi näiteks kahe riigi julgeolekuteenistuste «eeskujulikust koostööst» võitluses terrorismiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles