Endine Pentagoni UFO-ametnik: me ei pruugi üksi olla (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav lendav taldrik Suurbritannia kohal.
Väidetav lendav taldrik Suurbritannia kohal. Foto: Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix

Endine Pentagoni ametnik Luis Elizondo, kes juhtis USA valitsuse programmi maavälise elu avastamiseks väitis eile CNNile, et tema hinnangul on maavälise elu kohta tõendid olemas.

«Minu isikliku arvamuse järgi on olemas väga kaalukad tõendid, et me ei pruugi olla üksi,» ütles Elizondo CNNile.

Nädalavahetusel avaldasid New York Times ja Politico artiklid selle kohta, et Pentagonil oli programm, mis uuris maavälise elu olemasolu.

Elizondo ütles New York Timesile, et ta lahkus kaitseministeeriumist 2012. aastal, sest tahtis näidata oma vastumeelsust liigsele salastatusele, mis programmi ümber oli.

Elizondo ütles eile, et ta ei saa küll valitsuse nimel rääkida, aga viitas selgelt tõendite olemasolule, mille kohaselt võisid tulnukatele kuuluvad lennuvahendid meie planeeti külastada. Tema sõnul olid nendel lennuvahenditel omadused, millesarnaseid pole ühelgi USA ega välismaa lennumasinal. Ametniku sõnul ignoreerisid mõned neist lennumasinatest aerodünaamika põhimõtteid.

Pentagoni programmi eesmärgiks oli uurida erinevaid teateid väidetavate UFOde kohta ning hinnata seda, kas nad kujutavad ohtu rahvuslikule julgeolekule. Elizondo sõnul leiti hulganisti tõendeid.

New York Timesi tõendite hulgas oli näiteks video, millel piloodid märkasid midagi ebatavalist. Üks pilootidest ütles, et ta nägi kiirust ja suunda muutvat «40 jala pikkust Tic-Taci».

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles