Jeemeni mässulised tulistasid Saudi Araabia pealinna ballistilise raketiga (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huthi mässulised detsembri alguses Jeemenis.
Huthi mässulised detsembri alguses Jeemenis. Foto: Hani Mohammed/AP/Scanpix

Jeemeni mässulistega võitlev Saudi Araabia koalitsioon teatas, et pealinn Ar-Riyādi lähistel tulistati alla huthi mässuliste poolt teele saadetud ballistiline rakett. 

Saudi Araabia pealinna elanikud teatasid, et nad kuulsid valju plahvatust. Samuti postitati sotsiaalmeediasse videosid suitsupilvest.

Huthide al-Masiarah telekanal teatas, et mässulised tulistasid välja Volcano H-2 tüüpi raketi Saudi Araabia pealinna suunas. Eelmisel kuul üritasid mässulised tabada Ar-Riyādi rahvusvahelist lennujaama. 

Mässuliste esindaja Mohammed Abdul-Salam ütles, et mässulised tulistasid raketi Saudi kuninga Salmani ametliku residentsi Yamamah' palee suunas.

Rakett püüti kinni pisut enne Saudi Araabia järgmise aasta riigieelarve avalikustamist. Riigieelarvet esitletakse traditsiooniliselt Yamamah' palees.

Saudi Araabia teatas, et ballistiline rakett oli Iraani ja huthide oma.

«Koalitsiooniväed kinnitavad Iraani-huthide raketi kinnipüüdmist,» teatas Saudi infoministeerium Twitteris, lisades, et rünnakus keegi kannatada ei saanud.

Washington teatas eelmisel nädalal, et raketi, millega Jeemeni mässulised tulistasid novembris Saudi pealinna, valmistas Iraan.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles