Purjus Soome rahvasaadik ahistas teist parlamendiliiget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teuvo Hakkarainen.
Teuvo Hakkarainen. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Parempopulistlikku erakonda Põlissoomlased kuuluv Teuvo Hakkarainen sai oma erakonnalt tõsise peapesu osaliseks ja otsustas taanduda partei aseesimehe kohalt. Saatuslikuks sai Hakkarainenile parlamendi jõulupeol tehtud rumalus.

Nimelt pidasid Põlissoomlased eelmisel neljapäeval oma jõulupidu ja peolt natukeseks lahkunud Hakkarainen otsustas suudelda Veera Ruohot, kes kuulub samuti Soome parlamenti. Mees tegi seda vastu Ruoho tahtmist.

Algselt kirjutas meedia, et Hakkarainen oli Ruohol kaelast haaranud ja teda raputanud. Eile selgus, et mees oli teda ka suudelnud. 

Hakkarainen võttis parasjagu osa jõulupeost, koonderakondlasest Ruoho aga arutas parlamendis alkoholiseaduse muutmise üle.  

Erakonna parlamendifraktsioon teatas, et nad ei aktsepteeri mitte üheski vormis seksuaalset ahistamist. Samuti öeldi, et joobes olemine ei ole vabandus sellisele käitumisele. Erakond teatas, et Hakkarainen tunnistas ise oma teo üles.

Põlissoomlased ütlesid, et lihtsalt hoiatus ei oleks olnud piisav karistus. Sellest hoolimata pääses patustanud parlamendisaadik kergelt. Erakond otsustas talle teha vaid noomituse. Sellele lisati hoiatus, mille kohaselt heidetaks mees sarnase teguviisi kordamisel parlamendifraktsioonist välja.

Samuti soovitati Hakkarainenil tulevikus kaineks jääda. Parlamendi turvaülem oli enda sõnul soovitanud ohvril politseisse pöörduda.

Spiiker Maria Lohela kavatseb nüüd fraktsioonidelt küsida, kas jõulupidude (nn pikkujoulu) korraldamine tuleks parlamendihoones üldse lõpetada. 

ERR-i teatel kutsuti alkoholidebati ajal saalist välja endine siseminister Päivi Räsänen, kes on hariduselt arst. Põhjus selleks oli lihtne. Üks Põlissoomlaste parlamendisaadik oli sedavõrd raskes joobes, et Räsänen pidi tema tervislikku seisundit hindama. 

Eelmisel neljapäeval toimunud jõulupeo korraldasid Põlissoomlaste, Sinise Tuleviku ja Koonderakonna fraktsioonid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles