USA esindajatekoda peab maksureformi üle uuesti hääletama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Harrisburgis maksureformist rääkimas.
Donald Trump Harrisburgis maksureformist rääkimas. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

USA esindajatekoda peab maksureformi üle uuesti hääletama eelnõu teksti sisse viidud tehniliste muudatuste tõttu, teatas teisipäeval teiste seas telekanal CNN.

Esindajatekojas korraldatakse kordushääletus kolmapäeval.

Maksureformi sisu ei muutu ja kordushääletuse tulemus jääb kõige tõenäolisemalt samaks. Esindajatekojas hääletas maksueelnõu poolt 227 ja vastu 203 rahvaesindajat.

USA president Donald Trump oli maksumuudatuste läbiminekus veendunud ja nimetas neid juba «jõulukingiks kogu riigile».

Euroopa Komisjon hoiatas esmaspäeval Ühendriike, et riigi kavandatud maksumuudatused võivad rikkuda mõningaid selle rahvusvahelisi kohustusi ja ähvardavad «tõsiselt takistada» Euroopa Liidu ja USA kaubandust. Komisjon tegi hoiatuse kirjas USA rahandusministrile Steven Mnuchinile. Sarnase seisukoha olid varem võtnud Saksamaa, Prantsusmaa, Suurbritannia, Itaalia ja Hispaania.

Euroopa Liidu riigid vaatavad USA presidendi Donald Trumpi maksuettepanekuid umbusuga ning pelgavad, et need kahjustavad maailmakaubandust ja ELi firmasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles